KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Matka devíti dětí si za vraždu novorozence definitivně odsedí 15,5 roku

Dvaatřicetiletá matka devíti dětí z Chvaletic na Písecku stráví za vraždu své novorozené dcery ve vězení 15,5 roku. Trest jí ve středu potvrdil odvolací Vrchní soud v Praze. Tragédie se stala loni v březnu. Mrtvé novorozeně obžalovaná podle své výpovědi několik měsíců skrývala doma, pak ho zakopala na zahradě.


Žena již dříve u soudu řekla, že dítě zavraždila kvůli tomu, že se styděla za deváté těhotenství. Před okolím narození dcery tajila a ani nenavštěvovala lékaře. Dítě porodila doma na záchodě. Protože se jí porod nedařil, zatáhla za dítě a přetrhla pupeční šňůru. "Pak jsem vzala tepláky, omotala jsem je kolem jejího krku a utáhla," vylíčila již dříve u soudu žena.

Dodala, že mrtvé tělo zabalila do županu, vložila do igelitového pytle a schovávala v domě několik měsíců. Až když se odstěhovala ke svému novému příteli, mrtvou dceru zakopala do země.

Podle předsedy odvolacího senátu Jiřího Lněničky českobudějovický soud v řízení nepochybil, když čin kvalifikoval jako vraždu, a ne jako vraždu novorozeněte matkou, jak žádala obhajoba. Odvolání ženy proto dnes zamítl. "Znalec gynekolog neshledal, že by došlo k nějakým fyziologickým změnám, které by mohly mít vliv na duševní stav obžalované," prohlásil Lněnička.

Po vraždě znovu otěhotněla

Podle něho také žena rodila již poněkolikáté, tudíž věděla, jak porod probíhá. "Obžalovaná se na usmrcení připravovala, protože věděla, že k tomu po porodu dojde, žádnou výbavičku nebo nic podobného si nepořizovala. Naopak těhotenství tajila, za lékařem nebyla. Bylo jasné, že po porodu nemůže následovat nic jiného než snaha se narozeného dítěte zbavit," zdůvodnil odsuzující verdikt soudce.

Sama obžalovaná, která se na dnešní veřejné zasedání dostavila, před soudem nic neřekla. Nechala mluvit pouze svého advokáta. Rozsudek přijala s pláčem, poté ihned opustila jednací síň, s novináři nekomunikovala. Otcem zavražděného dítěte byl manžel, se kterým však už v době porodu obžalovaná nežila.

Spolu předtím zplodili osm dětí, pět z nich však odložili do ústavu, osvojili si je jiní lidé. O dva syny a dceru se nyní stará manžel se svou současnou družkou. Obžalovaná po vraždě dítěte se svým přítelem otěhotněla znovu a letos v únoru se jí narodil chlapec. I ten je v kojeneckém ústavu.


(Zdroj: Krimi Zprávy Písek)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín